Pages

Wednesday, 16 December 2015

Clash of Clan



ok.. kali ni aku nak post pasal game pulak.. game yang aku nak cerita ni adalah game Clash of Clan atau pun lebih mesra dengan panggilan C.O.C.. game ni adalah mobile game je.. yang mana pkai i0s ngn android tu boleyh la try download game ni.. game ni mmg best la.. game ni dibuat oleh super cell. game ni dibuat untuk iTunnes store sejak 2 ogos 2012 dan untuk versi android pula sejak 8 ogos 2013. Game C.O.C ni adalah game strategi dimana kita boleh membina dan membesarkan kampung kita sendiri.. kampung tu dipanggil based oleh sesetengah pemain. yang best nye game ni.. setiap kali kita upgrade townhall.. kita akn dapat membuka pahlawan yang lebih heabt dan juga perthanan yang lebih kental.. kita juga boleh menyerang kampung pemain lain dimana kita akan menyerang kampung2 lain untuk mendapatkan gold dan elixer ataupun dikenali sebagai loots.. kita juga boleyh menubuhkan guild kita sendiri ataupun menyertai guild pemain lain. game ni mmg seronok la.. walaupun grafik dia hanya menggunakan grafik yang rendah.. tetapi cara permainan nya yg menarik pasti akann membuat setiap pemain ketagih untuk mengadap game ni..





editing ni untuk kita ubahsuai kampung kita

obstacles ni untuk kita tambah hiasan dekat kita punya kampung

trrops ni untuk kita guna masa serang

stratery ni untuk membantu kita menyerang

resources ni kilang yang kita bina kat kampung kita untuk menghasilkan gold ngan elixer

other ni untuk upgrade kita punya townhall

army ni merupakan bangunan yang akan kita bina di kampung kita untuk memproses kita punya askar

defense ni kita punya pertahanan untuk mempertahankan kampung dari diserang pihak musuh

1 comments:

Nur Faten Shafikah Mohd Hamidi said...

MohonAjarkanSayaCoc!

FollowAndComment@fatenshafartwork.blogspot.my

Post a Comment